
آلوپسی آره آتا نوعی بیماری است و زمانی ایجاد میشود که سیستم ایمنی بدن به فولیکولهای مو اشتباها حمله میکند و باعث ریزش آنها میشود. این بیماری میتواند موهای فرد مبتلا را در هر نقطه از بدن از جمله پوست سر، داخل بینی و گوش تحت تاثیر قرار دهد و برخی از افراد مژه یا ابروهای خود را نیز از دست میدهند.
درمان سرطان: اگر شیمی درمانی یا پرتو درمانی برای سر یا گردن خود داشته باشید ممکن است طی چند هفته پس از شروع درمان، تمام (یا بیشتر) موهای خود را از دست بدهید. استفاده از کلاه خنک کننده قبل، در طول و بعد از هر جلسه شیمی درمانی ممکن است به جلوگیری از ریزش مو کمک کند.
زایمان، بیماری یا سایر عوامل استرس زا: چند ماه پس از زایمان، بهبودی پس از یک بیماری یا انجام عمل جراحی، ممکن است موهای بیشتری را در برس یا بالش خود مشاهده کنید. این ریزش همچنین میتواند پس از یک دوره استرس زا در زندگی شما (مانند طلاق یا مرگ یکی از عزیزان) رخ دهد.
کاشت مو تهرانی | 09126451984 مراقبت از مو: اگر موهای خود را رنگ کنید، دائما با سشوار و اتو صاف کنید یا کراتینه کنید ممکن است به موهای خود آسیب بزنید. با گذشت زمان این آسیب میتواند منجر به ریزش مو شود.
مدل مو: اگر اغلب موهای خود را محکم میبندید (مثلا دم اسبی) باید بدانید که کشیدن مداوم میتواند منجر به ریزش موی دائمیشود؛ نام پزشکی این حالت “آلوپسی کششی” است.
عدم تعادل هورمونی: یکی از علل شایع این عدم تعادل، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) است که تخمدان خانمها را درگیر میکند. این بیماری علاوه بر ایجاد علائم و نشانههای که شامل ریزش مو میباشد، منجر به ایجاد کیست در تخمدانهای خانم میشود. قطع برخی از انواع قرصهای ضد بارداری میتوانند باعث عدم تعادل موقت هورمونی شود. خانمهایی که دچار عدم تعادل هورمونی میشوند ممکن است موهای نازک (یا ریزش مو) روی پوست سر خود داشته باشند.
کاشت مو طبیعی چیست و چگونه انجام میشود؟
کاشت طبیعی مو یک فعالیت زیبایی است که به انتقال فولیکولهای مو از یک نقطه در سر یا بدن به قسمتهای جلویی و میانی سر در افراد میگویند. قسمتی که فولیکولها از آن برداشت میشوند، «بانک مو» و نواحی بدون موی سر که فولیکولها در آن قرار میگیرند، قسمت «دریافت کننده» نام دارد.
کاشت مو طبیعی بهتر است یا مصنوعی؟
کاشت موهای مصنوعی تولیدشده توسط شرکتها در داخل پوست سر را کاشت موی مصنوعی میگویند. اگر بخواهید برای درمان ریزش موهایتان به کاشت موی مصنوعی روی بیاورید، لازم است بدانید، این نوع کاشت مو درمان دائمی ریزش مو و طاسی را به همراه نداشته و از طرفی، وارد کردن هرچیزی غیر از موهای خودتان به پوست سر باعث ایجاد عفونت، کیست، آلرژی های شدید و حتی بروز سرطان پوست میشود.
انتقال گرافتها (واحدهای پیاز مو) از یک بخش بدن به بخش دیگر را کاشت موی طبیعی میگویند. این روش دائمی بوده و نیاز به ترمیم مجدد ندارد. به علاوه عوارض و معایب آن به طرز چشمگیری نسبت به کاشت موی مصنوعی کاهش مییابد.
روش های کاشت مو طبیعی چیست؟
روشهای کاشت مو را میتوان در دو گروه کلی طبقهبندی کرد:
روش کاشت مو بدون بانک مو یا روش BHT که در آن از موهای بدن برای کاشت در سر استفاده میشود. از این روش بسیار کم استفاده میشود زیرا موهای بدن بسیاری افراد برای سر مناسب نیست از طرفی برداشت مو از بدن کار بسیار سختی است.
روش با جراحی: کاشت موی نواری یا FUT
FUT قدیمیترین و متداولترین روش کاشت مو است که در آن پس از بیهوشی یا بیحسی نواری از پوست پشت سر (که اصطلاحا به آن، بانک مو گفته میشود) برداشته شده و برای شستوشو و جدا کردن گرافتها (قطعهای از بافت حاوی فولیکولهای مو برای کاشت) به یک اتاق خاص برده میشود. سپس گرافتهای جداشده در قسمت طاس یا کمموی سر که دریافتکننده نام دارد، پیوند داده میشود.
دکتر Leavitt میگوید: ” FUE و FUT هر دو میتوانند نتیجه خوب یا ناموفق داشته باشند. بسته به عوامل مختلف ، ممکن است هر یک در یک زمان معین در یک بیمار معین ارجحیت داشته باشند و به دلیل تغییر شرایط ، هر دو ممکن است در طول زندگی فرد برای بدست آوردن نتایج مطلوب استفاده شوند.
عفونت پوست سر: عفونت پوست سر میتواند منجر به پوسته پوسته شدن و گاهی اوقات مناطق ملتهب روی پوست سر شما شود. ممکن است نقاط سیاه و کوچکی را روی پوست سر خود مشاهده کنید که در واقع تکههای مو هستند؛ گاهی نیز برخی افراد دچار لکه طاسی (کچلی سکهای) میشوند.
دارو: یکی از عوارض جانبی احتمالی برخی داروها ریزش مو است. اگر فکر میکنید دارویی باعث ریزش موی شما میشود، از دکتری که آن را تجویز کرده است بپرسید که آیا ریزش مو یک عارضه جانبی از آن دارو است یا خیر. ضروری است که قبل از صحبت با پزشک مصرف دارو را قطع نکنید زیرا قطع ناگهانی برخی از داروها میتواند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند.
پسوریازیس پوست سر: بسیاری از افرادی که به پسوریازیس پلاکی مبتلا هستند در برخی مواقع به پسوریازیس در پوست سر خود مبتلا میشوند که میتواند منجر به ریزش مو شود.
کشیدن موهایت: برخی از افراد اغلب برای از بین بردن استرس موهای خود را میکشند؛ غالبا آنها ممکن است متوجه نباشند که موهای خود را میکشند. به هر حال اصطلاح پزشکی برای این حالت تریکوتیلومانیا یا trichotillomania است.
اولین پیوند مو در سال 1939 و در ژاپن انجام شد. رفته رفته پزشکان توانستند با استفاده از تکنیک پلاگ (Plug)، گرافت های بزرگ تری را به پیوند بزنند که البته به علت ضخامتی که داشتند، نتایج زیبایی چندانی را به همراه نداشت. به مرور، پیوند با گرافت های کوچک تری انجام شد و نتایج رضایت بخشی را به همراه داشت.
در سال 1995، روش FUT یا برداشت نواری فولیکول ها انجام شد و تا سال ها روش محبوب کاشت مو به حساب می آمد. به مرور زمان و با پیشرفت دستگاه ها، روش FUE (برداشت واحدهای فولیکولی) و دیگر روش ها مانند SUT,DHI,SUPER FUE و میکروگرافت اضافه شدند که این روزها مورد استفاده قرار می گیرند.
کاشت مو: راه حل دائمی رفع ریزش مو
کاشت مو، روش جراحی است که با برداشت فولیکول ها از ناحیه اهدایی یا بانک مو و پیوند آن ها به ناحیه گیرنده همراه است، منظور از ناحیه اهدایی، قسمت های پشت و کناره های سر است که تراکم موی خوبی دارند و موهای این نواحی نسبت به ریزش و تغییرات هورمونی مقاوم هستند و منظور از ناحیه اهدایی، ناحیه خالی از مو یا کم مو است. نکته بسیار مهم در خصوص کاشت مو این است که افرادی که خواهان انجام این روش هستند، باید بانک موی مناسبی داشته باشند تا نتایج ایده آل و طبیعی حاصل شود.
تمامی افرادی که از ریزش مو یا نازک شدن موهای خود رنج می برند و واجد شرایط انجام کاشت مو هستند، می توانند از مزایای دائمی این روش مانند بهبود زیبایی ظاهری و بالا رفتن سطح اعتماد به نفس بهره مند شوند. کاشت مو روشی است که با کمترین میزان تهاجم انجام می شود و نتایج شگفت انگیزی را همراه خود دارد. معمولا سه تا چهار هفته بعد از کاشت مو، شاهد ریزش موهای کاشته شده خواهیم بود اما بعد از گذشت سه تا چهار ماه، موها مجدد رشد می کنند و نتایج نهایی نه ماه تا یک سال بعد از جراحی، به خوبی قابل مشاهده خواهد بود.
کاندیدای مناسب کاشت مو
افرادی که ریزش موی آن ها طی یک دوره پنج ساله پیشرفت قابل توجهی داشته است، می توانند از مزایای کاشت مو بهره مند شوند، اما سوالی که پیش می آید این است که “آیا من کاندید مناسبی برای انجام این روش هستم یا خیر”. زمانی که صحبت از کاشت مو می شود، دو اصل مهم زیر باید در نظر گرفته شود:
آیا درد کاشت مو قابل تحمل است؟مطالعه مقاله مرتبط
انواع روش های کاشت مو
روش بدون جراحی: تکنیک انتقال واحدهای فولیکولی یا FUE که در ایران با نام FIT شناخته میشود. روشهایی مانند SUT و Micro FIT نیز بر اساس روش FIT انجام میشوند.